Ferdigplen


Vi har store kunnskaper om plenfrø og Ferdigplen. Vi har fikset flere plener med altid fornøyde kunder.


Vi vet hvordan plenen trives best og vi har spesialtilpasset jord kun det beste for plenen sin videre vekst

Kun det beste 

Vår sammarbeidspartner som leverer plen til oss har kun det beste. Plenen er plantet i jord med god ph verdi og under perfekte forhold. Vår plen er selfølgelig Norsk prdusert


Vedlikehold av ferdigplen


Det kan være et stort spørsmål og en kunst og holde ferdigplen fin, men er det egentlig så vansklig?

Her får du noen gode tips på veien:


Gjødsling av ferdigplen

Gjødsling av ferdigplenen er viktig for å sikre en frisk og sunn plen med god vekst, og for å hindre etablering av mose. Gjødsel er næring for plenen akkuratt som at vi mennesker trenger næring, og hvis plenen ikke får nok, taper den næring og blir gul.

Det året du legger ut ferdigplenen, anbefaler jeg å gjødsle plenen hver tredje til fjerne uke i vekstsesongen.

Pass på at du gjødsler rett før eller i regnvær. Hvis gjødselen ikke løser seg opp, men blir liggende oppå plenen, kan det gi sviskader i gresset. Hvis det ikke er meldt regnvær den neste tiden, kan du eventuelt vanne plenen manuelt etter gjødsling.



Kalking av ferdigplen

Kalking av ferdigplenen sørger for at jorda holder riktig pH. Kalking skal ikke gjøres like ofte som gjødsling. Under normale forhold anbefaler vi å kalke tidlig om våren hvert andre eller tredje år, Men kalking bør gjøres så fort plenen er lagt. Dette sikrer at den vil få optimal vekst uten store komplikasjoner det første året.

Hvis du har mye spesielle jordforhold eller veldig mye mose i plenen, kan du kalke hver vår så lenge problemet vedvarer. Hvis ferdigplenen din har partier med mose, kan du gjerne kalke direkte på feltene med mose.

Spre ut ca 5–10 kg kalk per 100 m2. Sørg for jevn fordeling

Det er viktig at du ikke kalker for mye av gangen, og at du alltid vanner rett etterpå for å unngå sviskader. Pass på at du leser instruksene på kalkforpakningen nøye for å unngå skader på plenen og miljøet. 



Vanning av ferdigplen

Det finnes utrolig mange måter å vanne på men vi ambefaler at når du har lagt ferdigplen, er det essensielt at du følger opp med vanning i etableringsperioden. Etter at ferdigplenen er lagt, skal den i utgangspunktet klare seg med naturlig vanning fra nedbør, men om det er perioder med varmt og tørt vær, kan den trenge litt hjelp. Huskeregelen er ca 3 dager med tørtvær så bør man vanne litt


På tørre dager i etableringsperioden skal det vannes annenhver dag i minst en uke men gjerne litt mer omman opplever plenen som tørr. Man bør ungå kunstig vanning så ambefalingen er ca 30-45minutter annenhverdag. Mer vanning kan få konsekvenser. Det er bedre å vanne i små mengder enn mye av gangen. Det er kun ved symptomer på visning plen bør vannes manuelt med minst 20mm vann


Det er viktig å ikke vanne ofte og med for små mengder, for det vil gjøre at røttene bare utvikler seg i det øverste jordlaget.
Vær forsiktig med vanning av ferdigplenen om våren. Dette kan være skadelig for plenen, fordi gressrøttene kan søke oppover i jakten på næring hvis de utsettes for kunstig vanning i denne perioden med mye vekst.


Hvis ferdigplenen din viser symptomer på visning, bør den vannes manuelt med minst 20 mm vann hver gang. Dette tilsvarer vanning med spreder i to til tre timer. Det holder i utgangspunket å gjøre dette én gang, men i lange perioder uten nedbør kan du gjenta vanningen én til to ganger i uken. Vann på kveldstid slik at du minsker fordamping.








Resultatet ved gjødsling skal se slik ut

Rett mengde kalk